Haluan pysyä ajan hengessä

Hanna Oinonen toimii Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa kondiittoreiden opettajana. Hän osallistuu jälkiruokiin keskittyvään Pastry Ope -täydennyskoulutukseen Saimaan ammatiopisto Sampossa ja on erittäin tyytyväinen koulutukseen.

Kun Hanna kuuli kollegalta ja suoraan Samposta Pastry Ope -koulutuksesta, hän päätti heti, että sinne on päästävä. Kondiittoreiden tutkinnon perusteiden sisältöön on tullut lisää jälkiruokien opetusta, ja siksi täydennyskoulutus tulee todella tarpeeseen.

– Vaikka minulla onkin paljon osaamista jo, haluan oppia uutta. Olen tiedonjanoinen ja haluan pysyä ajan hengessä mukana. Uusien menetelmien haltuunotto on opettajalle tärkeää, jotta hän pystyy opettamaan alan uusia juttuja oppilaille. Ideologiani on, että näytän, miten jokin tehdään, ja sen jälkeen annan opiskelijoiden tehdä, selostaa Hanna.

“Uusien menetelmien haltuunotto on opettajalle tärkeää, jotta hän pystyy opettamaan alan uusia juttuja oppilaille.”

Pastry Ope -koulutus on Hannan mielestä erittäin korkeatasoinen. Hänen mielestään oppilaitosten pitäisi enemmän päästää opettajia täydennyskoulutuksiin.

– Tämä koulutus on erittäin tervetullut. Tällaisesta on puhuttu paljon, ja tätä on tarvittu. Silti vain murto-osa opettajista on täällä. Olen käynyt Sampossa muillakin kursseilla, ja ne ovat kaikki olleet erittäin tasokkaita. Tämä on henkinen kotini työmaailmassa. Aina on niin ihana fiilis. Nyt meillä on kouluttajana Emilia Papinniemi, joka on kilpaillut sekä Suomessa että maailmalla. On ollut hienoa nähdä hänen kehittymisensä ja se, miten hän nyt nuorena huippuammattilaisena koutsaa meitä opettajia, Hanna iloitsee.

“Tämä koulutus on erittäin tervetullut. Tällaisesta on puhuttu paljon, ja tätä on tarvittu.”

Hanna päätyi alalle jo hyvin nuorena. Lapsena hän osallistui 4H-järjestön kokkikerhoon, ja myöhemmin hän piti kerhoja itse monta vuotta. Hän leipoi kotona paljon, ja kiinnostui leipomisesta iän myötä yhä enemmän. Pirkkalaisena hänen oli vaikeaa päästä Tampereelle kouluun, mutta hän haki ja pääsi kuitenkin. Opintojen jälkeen hän on työskennellyt leipurina, kondiittorina ja suurimman osan työurastaan opettajana pääosin kondiittorialalla.

– Intohimoa on yhä edelleen. Koen, etten ole koskaan valmis vaan elinikäinen opiskelija. Jokaiselta kurssilta jää jotakin uutta mieleen. Mikään kurssi ei ole ollut turha, vaikka olenkin jo pitkän uran tehnyt. Ala kehittyy, tulee uusia raaka-aineita ja tekniikoita. Jos ei osallistu kursseihin, jää auttamatta jälkeen, Hanna toteaa.