Pastry Ope -ammatillinen lisäkoulutus

Ideoita ja osaamista jälkiruokien valmistukseen

Pastry Ope -koulutus 2024–2025 tarjoaa toisen asteen ravintola- ja elintarvikealan opettajille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia lisää jälkiruoista. Koulutuspäivät koostuvat viidestä eri koulutuskokonaisuudesta. Yksi koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, etäharjoitustyöstä sekä etätapaamisena järjestetystä palautekeskustelusta. Lähiopetuspäivät toteutetaan eripuolilla Suomea, ja kouluttajina ovat alan huippuosaajat.

Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle koulutuskerralle. Jokaiselle koulutuskerralle tulee ilmoittua erikseen ilmoittautumislinkin kautta. Mukaan mahtuu enintään 30 ammatillisen koulutuksen tai vapaan sivistystyön ravintola- ja elintarvikealan opettajaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus, ja koulutus on osallistujille maksuton. Osallistuja vastaa itse majoitus- ja matkakuluista. Koulutuspäivien aikana on mahdollisuus maksullisiin aterioihin.

On huippua, että meille opettajille järjestetään tällaista täydennyskoulutusta. Toivon, että alan esimiehet tukisivat koulutuksiin pääsyä. Opetussuunnitelmien sisällöt ovat muuttuneet, ja on tärkeää, että pysymme alan kehityksessä mukana. Tuntuu kuin olisin tullut kotiin.

Täällä arvostetaan alan osaajia. Koen itseni taiteilijaksi ja ponnistan työni taiteellisesta ilmaisuvoimasta. Kyse on kädentaidoista ja luovuudesta, joka tulee sisältä. Kouluttautuminen mahdollistaa sen, että saa uutta tekniikkaa ja tietoa, joita voi soveltaa luovaan ja taiteelliseen tekemiseen

Tuula Selin

Leipuri-kondiittoreiden opettaja, Vammalan ammattikoulu

Katso tulevat koulutukset ja ilmoittaudu!

Ilmoittautumislinkin löydät klikkaamalla auki haluamasi koulutuksen.

Tulevat koulutukset:

BLANK

Jälkiruoka-annokset | 11.–12.3.2024

Ohjaajat: Kondiittorimestarit Guilherme Guise, Eija Kuningas ja Markku Vengasaho
Paikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, Lappeenranta
Aika: 11.–12.3.2024 ja etätapaaminen Teamsilla 2.4.2024 klo 14–16

Ilmoittautuminen tästä linkistä 24.2.2024 mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Suunnittelemme ja valmistamme näyttäviä jälkiruokakokonaisuuksia. Valmistamme erilaisia jälkiruokakomponentteja ja -kastikkeita sekä jäätelöitä ja sorbetteja myös erikoisraaka-aineista. Kokoamme näistä näyttäviä jälkiruokakokonaisuuksia. Hyödynnämme toteutuksessa monipuolisesti erilaisia muotteja, pientyövälineitä sekä tarjoiluastioita.

Lähiopetus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä oppilaitoksen teorialuokassa sekä työsalissa käytännön harjoitusten avulla. Koulutuspäivien jälkeen osallistujan tulee viedä käytäntöön omaan opetukseen jokin koulutuksessa opittu tuotekokonaisuus tai ideoida jokin uusi kokonaisuus. Osallistujan tulee lähettää kuva kokonaisuudesta koululle ja esitellä se koulutukseen osallistuville etätapaamisessamme. Samalla voimme keskustella mahdollisista kehittämistarpeista. Koulutuksesta saadut kuvamateriaalit jaetaan www.kondiittorimestarit.fi-verkkosivustolla sekä Kondiittorimestareiden Instagram-tilillä @kondiittorimestarit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Suklaatuotteet ja konvehdit | 15.–16.4.2024

Ohjaajat: Kondiittorimestarit Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas ja Markku Vengasaho
Paikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, Lappeenranta
Aika: 15.–16.4.2024 ja etätapaaminen Teamsilla 7.5.2024 klo14–16

Ilmoittautuminen tästä linkistä 29.3.2024 mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tutustumme suklaan käsittelyn perusteisiin sekä valmistamme konvehteja eri täytteillä ja valmistustekniikoilla. Valmistamme suklaasta myös erilaisia koristeita ja tarjoilualustan. Tutustumme monipuolisesti eri suklaakonvehtien valmistuksessa käytettäviin muotteihin ja pientyövälineisiin.

Lähiopetus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä oppilaitoksen teorialuokassa sekä työsalissa käytännön harjoitusten avulla. Koulutuspäivien jälkeen osallistujan tulee viedä käytäntöön omaan opetukseen jokin koulutuksessa opittu tuotekokonaisuus tai ideoida jokin uusi kokonaisuus. Osallistujan tulee lähettää kuva kokonaisuudesta koululle ja esitellä se koulutukseen osallistuville etätapaamisessamme. Samalla voimme keskustella mahdollisista kehittämistarpeista. Koulutuksesta saadut kuvamateriaalit jaetaan www.kondiittorimestarit.fi-verkkosivustolla sekä Kondiittorimestareiden Instagram-tilillä @kondiittorimestarit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Jälkiruokakakut- ja leivokset | 24.–25.9.2024

Ohjaajat:  Kondiittorimestarit Guilherme Guise, Eija Kuningas ja Markku Vengasaho
Paikka: Unilever, Verkkosaarenkatu 5, Helsinki
Aika: 24.–25.9.2024 klo 8–16 ja etätapaaminen Teamsilla 8.10.2024 klo 14–16

Ilmoittautuminen tästä linkistä 6.9.2024 mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Valmistamme erikoiskakkuja ja -leivoksia, jotka soveltuvat jälkiruoaksi. Valmistamme erilaisia kakkupohjia, massoja, täytteitä ja koristeita. Kokoamme näistä erikoiskakkuja ja -leivoksia myös erikoisruokavaliotuotteina. Viimeistelemme tuotteet valmistamillamme konditoria-koristeilla. Koulutuksen aikana tutustumme myös kakkujen ja leivosten valmistuksessa käytettäviin muotteihin ja pientyövälineisiin.

Lähiopetus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä oppilaitoksen teorialuokassa sekä työsalissa käytännön harjoitusten avulla. Koulutuspäivien jälkeen osallistujan tulee viedä omaan opetukseen jokin koulutuksessa opittu tuotekokonaisuus tai ideoida jokin uusi kokonaisuus. Jos osallistujalla ei ole käytettävissä 3D-tulostinta, hän voi soveltaa valmistamalla koristeen käsityönä. Osallistujan tulee lähettää kuva kokonaisuudesta koululle ja esitellä se koulutukseen osallistuville etätapaamisessamme. Samalla voimme keskustella mahdollisista kehittämistarpeista. Koulutuksesta saadut kuvamateriaalit jaetaan www.kondiittorimestarit.fi-verkkosivustolla sekä Kondiittorimestareiden Instagram-tilillä @kondiittorimestarit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Jälkiruokien tuotekehitys ja 3D-ruokatulostus | 29.-30.10.2024

Ohjaajat:  Kondiittorimestarit Guilherme Guise, Eija Kuningas ja Markku Vengasaho
Paikka:  Lapin koulutuskeskus Redu, Jänkätie 9, Rovaniemi
Aika: 29.-30.10.2024 klo 8–16 ja etätapaaminen Teamsilla 19.11.2024 klo 14–16

Ilmoittautuminen tästä linkistä 24.2.2024 mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Valmistamme uudistettuja jälkiruoka-annoksia perinteisiä jälkiruokia hyödyntäen. Perehdymme 3D-ruokatulostukseen ja hyödynnämme ruokatulosteita jälkiruoissa. Valmistamme erilaisia ruokatulostuksessa käytettäviä massoja. Käytämme valmistuksessa monipuolisesti eri raaka-aineita ja etsimme uusia käyttökohteita 3D-ruokatulostukselle.

Lähiopetus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä oppilaitoksen teorialuokassa sekä työsalissa käytännön harjoitusten avulla. Koulutuspäivien jälkeen osallistujan tulee viedä omaan opetukseen jokin koulutuksessa opittu tuotekokonaisuus tai ideoida jokin uusi kokonaisuus. Jos osallistujalla ei ole käytettävissä 3D-tulostinta, hän voi soveltaa valmistamalla koristeen käsityönä. Osallistujan tulee lähettää kuva kokonaisuudesta koululle ja esitellä se koulutukseen osallistuville etätapaamisessamme. Samalla voimme keskustella mahdollisista kehittämistarpeista. Koulutuksesta saadut kuvamateriaalit jaetaan www.kondiittorimestarit.fi-verkkosivustolla sekä Kondiittorimestareiden Instagram-tilillä @kondiittorimestarit.

Ilmoittaudu koulutukseen

Juhlakakut ja sokerimassakoristeet | Kevät 2025

Ohjaajat: Kondiittorimestarit Eija Kuningas ja Markku Vengasaho
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin
Aika: Kevät 2025, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Ilmoittautuminen vuonna 2025, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tutustumme sokerimassasta valmistettavien koristeiden perusteisiin. Valmistamme juhlakakkuja eri täytteillä ja kuorrutteilla. Valmistamme myös teeman mukaisia koristeita sokerimassasta. Käytämme valmistuksessa monipuolisesti eri muotteja, pientyövälineitä ja maalaustekniikoita.

Lähiopetus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä oppilaitoksen teorialuokassa sekä työsalissa käytännön harjoitusten avulla. Koulutuspäivien jälkeen osallistujan tulee viedä omaan opetukseen jokin koulutuksessa opittu tuotekokonaisuus tai ideoida jokin uusi kokonaisuus. Jos osallistujalla ei ole käytettävissä 3D-tulostinta, hän voi soveltaa valmistamalla koristeen käsityönä. Osallistujan tulee lähettää kuva kokonaisuudesta koululle ja esitellä se koulutukseen osallistuville etätapaamisessamme. Samalla voimme keskustella mahdollisista kehittämistarpeista. Koulutuksesta saadut kuvamateriaalit jaetaan www.kondiittorimestarit.fi-verkkosivustolla sekä Kondiittorimestareiden Instagram-tilillä @kondiittorimestarit.

Ilmoittautuminen tulossa

Pastry ope-koulutuksen rahoittaa Opetushallitus.