Clarencen tarina

Parasta on yhteistyö!

Filippiineiltä Suomeen vuosia sitten muuttaneen Clarencen tie on käynyt Ravintolakoulu Perhon ja Helsingin huippuravintoloiden kautta Sampoon. Kondiittorimestarin koulutuksesta hän pitää erittäin paljon. Mukana on huippuporukkaa ja erinomaiset kouluttujat, joilta kaikilta voi oppia paljon.

Clarence tuli 15 vuotta sitten Suomeen vain käymään, mutta paluulento jäi käyttämättä, sillä hän ihastui maahan. Suomessa tuoksuu hyvälle, ja maa on todella erilainen. Kesän valo on niin ihmeellistä, että aluksi Clarence valvoi ja käveli ja vain ihmetteli yötöntä työtä. Hän sopeutui Suomeen nopeasti ja hyvin. Vuosien ajan hän työskenteli australialaisen yhtiön Suomen toimipisteessä.

Clarence on aina nauttinut ruuanlaitosta. Hän oli jo monta vuotta katsellut alan kouluja ja täytellyt hakupapereita, mutta ajatellut että on liian kokematon ja vanha hakemaan. Vuonna 2015 sairauslomalla ollessaan hän lopultakin lähetti hakemuksen Ravintolakoulu Perhoon ja pääsi sisään. Vuoden opiskeltuaan hän pääsi harjoittelemaan Ravintola Nokkaan, mistä tarjottiin hänelle töitä kahden viikon harjoittelun jälkeen. Siellä Clarence suoritti kaikki harjoittelut ja opinnot loppuun työn ohessa. Vuonna 2018 hänet ylennettiin vuoromestariksi kylmä- ja jälkiruokapuolella, kunnes Savoy soitti ja pyysi töihin lämpimälle puolelle. Vuonna 2022 soitettiin sitten Hotelli Kämpistä ja tarjottiin Head of Pastryn paikkaa. Vuoden työskentelyn jälkeen Hotelli Kämpissä Clarencelle tarjottiin Chef de Cuisinen paikkaa. Tämä on Clarencen unelmahomma.

Opinnot Sampossa Clarence aloitti vuonna 2023. Yksilöllinen opintopolku mahdollistaa opinnot joustavasti sekä kondiittorikisälli- että kondiittorimestarikoulutuksessa rinnakkain.

“Täällä on huippuporukkaa, ihan ammattilaisia, ja täällä opetetaan huipputekniikkaa.”

– Valitsin Sampon, sillä tuttuni on kouluttautunut kondiittorimestariksi Sampossa ja suositteli. Olin kuullut jo aiemminkin, että tämä on tosi hyvä. Täällä on huippuporukkaa, ihan ammattilaisia, ja täällä opetetaan huipputekniikkaa. Kouluttajat ovat alan parhaita. Olen vasta aloittanut, ja tämä on auttanut paljon työssäni jo nyt.

Clarence arvostaa erittäin paljon sitä, että Sampo tukee ja auttaa häntä myös työprojekteissa. Esimerkiksi piparkakkutaloa Kämpiin jouluksi tehtiin yhdessä Sampon kouluttajien kanssa koulun tiloissa, sillä Clarence ei ollut koskaan aiemmin leiponut piparkakkutaloa. Upea piparitalo saatiin koristamaan Kämpin sisääntuloa koko joulusesongin ajaksi.

Kondiittoriperhe on tiivis ja kiva. Tuemme toisiamme. Se on parasta, ja se tekee tästä spesiaalia.”

– Koulutuksessa saan paljon näkökulmaa ja tekniikkaa, kun näen miten toinen tekee. Parasta on yhteistyö. Voimme avoimesti kertoa näkemyksemme ja saamme vinkkiä. Kondiittoriperhe on tiivis ja kiva. Tuemme toisiamme. Se on parasta, ja se tekee tästä spesiaalia.

Clarence kokee vahvuudekseen halun tehdä priimaa. Hän on tulosorientoitunut ihminen, “all or nothing”. Hän haluaa tehdä sellaista, mistä voi olla tyytyväinen ja ylpeä. Pro-palkintoehdokkaana hän on jo toistamiseen.

Tällä hetkellä Clarencen elämä keskittyy paljolti työn ympärille. Hotelli Kämpissä on käynnissä remontti, joka avaa monia mahdollisuuksia. Clarence on saanut paljon vastuuta myös tulevaisuuden suunnitelmien suhteen, joten varmasti lähivuosina voimme nähdä Kämpissä jotakin uutta ja mielenkiintoista.

– In the future anything is possible, tuumaa Clarence lopuksi.