Juliana Hokkanen

Kondiittorimestarit Tähtikouluttaja

Leipomoalan opettaja Esedussa ja kondiittorilajin SkillsFinland Expert in Pâtisserie and Confectionery

Juliana Hokkanen toimii leipomoalan opettajana Etelä-Savon ammattiopistossa Esedussa ja on kondiittorilajin SkillsFinland Expert in Pâtisserie and Confectionery. Sampossa hän on pitänyt sekä leivos- että gelato-kurssit. Yhteistyötä Sampon kondiittorimestareiden kanssa Juliana pitää erittäin luovana ja innostavana. Hän ei löydä sanoja kuvaamaan tunnelmaa. Kun saa olla kaltaistensa joukossa, siinä on jotain aivan erityistä. Yhteistyö toimii hyvin, ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Sampossa on hyvät tilat toimia, kaikki on organisoitu hyvin ja Sampoon on aina ilo tulla.

Jo 2-vuotiaana Juliana leipoi kotona ruisleipää. Silti hän ei ikinä ajatellut, että leipomoalasta tulisi hänelle ura. Sattuman kaupalla hän hakeutui suorittamaan kaksoistutkintona elintarvikealan perustutkinnon. Ranskassa opiskelijavaihdossa tapahtui sellainen positiivinen henkinen ryöpytys, että suhtautuminen koko alaan muuttui. Juliana pääsi jo opintojen aikana töihin leipomoon. Hän suoritti nopeasti sekä kondiittorialan kisälli- että mestaritutkinnot ja valmistui Suomen nuorimpana kondiittorimestariksi vuonna 2020. Reilun kuuden leipomovuoden jälkeen Juliana houkuteltiin opettajan työhön. Pedagogiset opinnot hän suoritti työn ohessa. Gelaton valmistusta Juliana on opiskellut Gelato Universityssä Bolognassa, Italiassa.

Katso kaikki tähtikouluttajat täältä.
30 syyskuun, 2022

Juliana Hokkanen