Esittelyssä
Tähtikouluttaja

Markus Hurskainen

Culinary Lead, Arla
Kondiittorimestarit Tähtikouluttaja

Markus Hurskainen

Markus Hurskainen toimii Arlalla Culinary Leadina. Arlan yhteistyö Sampon kanssa on ollut tiivistä jo Markuksen edeltäjien aikana. Markukselle maku on väkevä asia, ja hänellä on siihen paljon annettavaa. Hän kouluttaa Flavours and textures -kurssilla, jossa leikitellään mauilla ja niiden ympärille tehdyillä asioilla. Hänestä yhteistyö Sampon kanssa on luontevaa ja yhteisöllistä. On tärkeää olla tuomassa raaka-aineita ja kehittämässä pastry-kulttuuria koulutuksessa ja kilpailutoiminnassa. Sen lisäksi, että Markus kouluttaa Sampossa, hän myös opiskelee siellä. Opinnoissaan hän hyödyntää yksilöllistä opintopolkua, mikä mahdollistaa joustavuuden kurssien valinnassa.

Markus on työskennellyt alalla jo reilut 20 vuotta. Peruskoulun jälkeen hänellä oli visio ravintola- ja kondiittorialalle hakeutumisesta, mutta äiti sai houkuteltua lukioon. Hyvin suoritettujen lukio-opintojen ja armeijan jälkeen Markus hakeutui opiskelemaan Ravintolakoulu Perhoon. Perhon ajasta hän vietti puolet Belgiassa. Pastry-puoli kiinnosti häntä todella paljon. Suomeen palattuaan Markus pääsi 2000-luvun alkupuolella töihin Demoon, joka sai vuonna 2007 ensimmäisen Michelin tähden. Vuodesta 2011 alkaen Markus työskenteli yrittäjänä, konsultoijana ja kouluttajana. Samaan aikaan hän teki Koko Suomi leipoo -ohjelmaa 7 kauden ajan ja myös yrityksille tuotekehitystä. Vuonna 2011 Markus perusti oman konditorian, josta muotoutui leipomo-konditoria. Vuonna 2019 hän myi yhtiöstä oman osuutensa. Vuonna 2014 Markus oli perustamassa myös ravintolaryhmittymää, jonka liiketoiminnasta hän siirtyi sivuun vuonna 2023 aloittaessaan Arlalla. Nykyisessä työssään Markus iloitsee siitä, että voi tehdä yhdessä toisten kanssa asioita, joista nauttii ja joilla on vaikutusta. Koskaan ei voi sanoa olevansa valmis, mutta nykyisen tehtävän puitteissa pääsee kehittämään itseään. Myös perheelle jää enemmän aikaa.