Esittelyssä
Tähtikouluttaja

Luke Frost

Kondiittorimestarit Tähtikouluttaja

Luke Frost

Luke Frost kuuluu L’École Valrhonan kokkitiimiin, joka työskentelee ympäri Pohjois-Eurooppaa. Suklaan osaamiskeskus L’École Valrhona on osa Valrhonaa, jota edustaa Suomessa PNM Gourmet Oy.

Luke pitää opettamista Sampossa inspiroivana, sillä yksikössä on upeat tilat, ja opiskelijoilla on intohimoa ja halua oppia lisää. Luken lähestymistapa on ainutlaatuinen, koska hän keskittyy opettamisessa enemmän raaka-aineisiin ja käyttää vähemmän aikaa reseptien ja tekniikoiden parissa. Tavoitteena on, että opiskelijat ymmärtävät raaka-aineiden käyttäytymisen resepteissä paremmin. Esimerkiksi suklaiden kohdalla kysymys on lämpötilasta ja siitä, kuinka eri suklaalaadut käyttäytyvät eri lämpötiloissa.

Nuorena miehenä Luke suunnitteli opiskelevansa liiketaloutta. Kun hän työskenteli opintojensa ohessa ravintolassa, hän kuitenkin koki ravintolan ilmapiirin paljon kutsuvammaksi kuin toimiston. Joten hän muutti suunnitelmiaan. Ennen uraansa L’École Valrhonassa Luke on hankkinut paljon kokemusta Ison-Britannian johtavista hotelleista kuten Savoy Hotel Groupista, Raymond Blanc lippulaivasta Le Manoir Aux Quat’ Saisonsista, Nigel Haworthin Northcote Manorista, Chester Grosvenorista ja Dorchester Collectionista, Coworth Parkista Ascotissa. Luke on matkustanut paljon ja osallistunut kansainvälisiin ruokafestivaaleihin sekä työharjoitteluihin, mikä on vienyt hänet eri maiden keittiöihin työskentelemään maailman johtavien kokkien rinnalla.